Bir milletin sahip olduğu değerlerin toplamı o milletin kültürüdür. Bireylerin toplumsal kültürle uyumlu davranış kalıpları geliştirme süreci eğitim, zamana ve teknolojiye uygun davranışlar kazanma süreci ise öğretimdir. Eğitim, sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin, gençlerimizin toplumsal değerleri benimseyerek bilgi toplumunun gerektirdiği becerilerle donanabilmesinin vazgeçilemez tek yoludur. Eğitim ve öğretim bireye erdemli olabilmenin yolunu açabilecek en önemli süreçlerdir. Eğitim aydınlık zihinli bireyler yetiştirir. Bu bireylerin oluşturduğu toplumda hak, adalet, hukuk, bölüşüm, temel insan hakları vb. gibi evrensel değerler ön plana çıkar.
Günümüz dünyasında da hemen herkesin kabul ettiği gibi en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğitim, cehaletin sığınaklarını aydınlatabilecek en temel kaynaktır. Ayrıca çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilmenin eğitimden başka bir yolunun olmadığı da bir gerçektir. Toplumların gelişmişliği, sosyo-ekonomik düzeyi ve dünyadaki konumu uygulamakta olduğu eğitim sistemiyle doğrudan ilintilidir. Aklı ve bilimi referans alan eğitilmiş bireylerin oluşturduğu toplumların geleceğe yolculukları da şüphesiz, sağlıklı, mutlu ve güvenli olur.
Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz. Bu genç nüfusun nitelikli, çağdaş donanımlı bir şekilde yetiştirilerek toplumsal yaşama katılması geleceğimiz için bir zorunluluktur. Gençlerimizin toplumu benimsemesi, geleceğimiz açısından vazgeçilmezdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gerçek bu konudaki en büyük ışığımız olmalıdır.” Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.” Sonuç olarak bu ve benzeri nedenlerle eğitim sistemimizin yetiştireceği gençlerimiz;
-Türk milletine mensubiyetin onur ve bilincine sahip olmalıdır.
- Milli, manevî ve kültürel değerlerimizi özümsemiş olmalıdır.
- Düşünme, algılama ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş olmalıdır.
- İnsanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş olmalıdır.
- Paylaşımcı, sorumluluk duygusu ve toplumsal duyarlılığı yüksek olmalıdır.
- Öz güveni, öz saygısı, hak, hukuk, adalet ve toplumsal bilinci yüksek olmalıdır.
- Yeni gelişmelere açık, akıl, bilim ve teknoloji üretimine yatkın olmalıdır.
- Akıl ve bilimin aydınlığında ülkesine ve dünyaya fayda üretebilmelidir.
- Girişimci, demokrat, kültürlü, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür olmalıdır.
Güzel günlerde görüşmek umuduyla hoşça kalın.